Gallup Strengthsfinder

Iedereen heeft een specifieke set van natuurlijke talenten en vaardigheden. Wanneer we onze talenten bewust toepassen,  worden we zelfverzekerder, blijer, energieker en zullen onze doelen waarschijnlijk bereiken. Op sterke punten gebaseerde ontwikkeling gaat over meer dan alleen het identificeren van sterke punten. Het gaat erom mensen te helpen hun talenten en sterke punten te herkennen, te waarderen én te ontwikkelen.

Onze talenten helpen ons te begrijpen wie we zijn. Talenten zijn onze aangeboren vaardigheden – wat we doen zonder er zelfs maar aan te denken. Talenten zijn natuurlijke manieren van denken, voelen en gedragen, zoals een innerlijke drang om te concurreren, gevoeligheid voor de behoeften van anderen of de neiging om extravert te zijn op sociale bijeenkomsten. Ze zijn wat we goed en van nature doen.
We nemen onze meest krachtige talenten vaak als vanzelfsprekend aan en velen van ons zijn zich daar misschien niet volledig van bewust.

Sterke punten
Gebaseerd op decennia van onderzoek naar talenten, sterke punten en succes, geeft de Gallup Strengthsfinder inzicht in de unieke natuurlijke talenten.

Een op sterke punten gebaseerde ontwikkeling begint door te focussen op wat mensen goed doen. Vervolgens bouwt het voort op die sterke punten om individuen te helpen nog succesvoller te worden.

De sterke punten van een persoon zijn hun beste kans op succes. Maar in sommige situaties, en bij sommige mensen, kunnen dezelfde thema’s blinde vlekken zijn die hun effectiviteit belemmeren. Ook dat is belangrijk om te weten en te begrijpen.

Teams
Naast individuele ontwikkeling, is de Strengthsfinder en op ontwikkeling van sterke punten een krachtige manier om in teams elkaars talenten te zien, te waarderen en effectief in te zetten. Naast de individuele rapportages geeft de Teamgrid inzicht in de aanwezige sterke punten in het gehele team.

Kiik voor nog veel meer informatie op de website van Gallup: https://www.gallup.com