Leiderschap

Goed leiderschap is van essentieel belang voor organisaties en medewerkers. De manager bepaalt de sfeer en als de leidinggevende duidelijke verwachtingen biedt, de mensen kent, vertrouwt en in ze investeert, zijn medewerkers meer gemotiveerd om zich in te zetten en om samen te werken met anderen om de doelen van team en organisatie te behalen. Dus zonder goed leiderschap geen gemotiveerde, betrokken en innovatieve medewerkers. En zonder gemotiveerde en betrokken medewerkers minder resultaat, productiviteit en klanttevredenheid en meer verzuim. Maar wat is  goed leiderschap, wat is er voor nodig en hoe werk je als managementteam effectief samen?

Ik begeleid leidinggevenden en managementteams om hun effectiviteit te vergroten bij het realiseren van de strategische doelstellingen van je organisatie en leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen.  Wat er in begeleiding nodig is, geven we samen vorm. Bij voorkeur maak ik aanvullend graag gebruik van de Gallup Strengthsfinder om iedereen nog meer inzicht in en waardering te laten krijgen voor de eigen sterke punten (en zwakke punten) en dat van de ander. Als je je eigen talenten kent en dat van de ander, die op waarde kunt schatten, kunnen deze effectief worden ingezet en ontwikkeld. Zo haal je het beste in een ieder naar boven te halen en te ontwikkelen. Als leidinggevende biedt dit bovendien een mooie start om ook de talenten bij je teamleden te herkennen, waarderen en ontwikkelen.

Meer over Gallup Strengthsfinder.

Strengthsbased leidinggeven
En durf je nog een stap verder te gaan en te investeren in het strengthsbased leidinggeven, leidinggeven op basis van sterke punten? Investeren in talentontwikkeling en de aanwezige talenten zorgt voor meer zelfverzekerde, blijere, energiekere en creatievere medewerkers. En bovenal worden ze meer betrokken en bevlogen, zodat ze vanuit hun talenten in staat zijn om  teamdoelen te halen. Begeleiding hierbij kan zowel individueel voor de leidinggevende als in teamverband (met collega-leidinggevenden of met je eigen teamleden)

Individuele coaching voor leidinggevenden
Individuele coaching voor leidinggevenden is gericht op het versterken van je leiderschap. Centraal in deze gesprekken staan zelfreflectie,  zelfinzicht en zelfontwikkeling. Kijk voor meer informatie ook bij Individuele coaching. Leid

Belangstelling?
Teamcoaching is maatwerk de invulling wordt dan ook in onderling overleg afgesproken. Wil je meer weten over de mogelijkheden of over Gallup Strengthsfinder of strengthsbased leidinggeven, neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek, tel. 06-82064508 of info@viraeda.nl