Over Viraeda

Viraeda is de coachpraktijk voor professionals en teams die zich willen ontwikkelen en is gevestigd in Schalkhaar.

“Als coach richt ik me op je talenten en het denken in oplossingen. Ik werk graag vanuit het heden naar de toekomst, waarbij een blik in het verleden, als dat relevant is, zeker niet zal ontbreken. Ik help je te groeien als professional en met lef en op eigen kracht je gewenste verandering tot stand te brengen.
Als teamcoach begeleid ik jou en je teamleden om samen het team naar een hoger niveau te brengen dan slechts de som der delen.

Belangrijke waarden voor mij zijn betrouwbaarheid, onbevooroordeeld, respectvolle spiegeling.
Mijn belangrijkste kwaliteiten zijn deskundigheid, empathische houding, open en eerlijk, analytisch, oplossings- en resultaatgericht.

Als Gallup Certified Strengthscoach begeleid ik je om het best mogelijke in jezelf naar boven halen en je stap voor stap vooruit te laten bewegen naar een toekomst die je zelf wilt. Daarnaast begeleid ik teams om de sterke punten in elkaar te ontdekken, waarderen en benutten.”

 

Nicolette Groen
Nicolette Groen is een ervaren coach, teamcoach en HR adviseur en is jaren werkzaam geweest bij een grote overheidsorganisatie. Ze is Gallup Certified Strengthscoach, geregistreerd bij de beroepsorganisatie NOBCO/EMCC als Practitioner Coach en als Teamcoach bij STiR en werkt conform de Ethische Gedragscode van de NOBCO en het bij deze gedragscode behorende klachtenreglement. Ze heeft verschillende opleidingen gevolgd, waaronder de NOBCO gecertificeerde Post HBO Opleiding tot Coach gevolgd en de Leergang Teamcoach bij Hogeschool Windesheim en studeert momenteel aan de Open Universiteit voor de Premaster Arbeids- en Organisatiepsychologie.

Klik hier voor meer contact-informatie.

 

De naam Viraeda
De naam VIRAEDA is ontstaan uit twee woorden: viridi raeda, wat letterlijk groene koets betekent.

De koets was vroeger het voertuig waarmee gewaardeerde of waardevolle personen van A naar B werden vervoerd., ook wel ‘coaching’ genoemd.
Groen is de kleur van een nieuw begin, frisheid, groei. Het staat tevens voor balans, rust, optimistisme, vol vertrouwen, vrede en harmonie.

De combinatie van deze twee woorden heeft geleid tot de naam VIRAEDA en symboliseert wat ik als coach wil zijn en bijdragen aan jouw groei, om van A naar B te reizen, vol optimisme en vertrouwen en met oog voor balans, rust en harmonie.

 

Het logo van Viraeda
Het logo van Viraeda is gebaseerd op een metafoor voor het mensbeeld van waaruit Viraeda werkt.

In deze metafoor wordt een beeld geschetst van mensen die te vergelijken zijn met allemaal verschillende vogels, met hun eigen kleuren, vormen en een eigen lied. Sommige zijn ’s nachts actief, sommige juist overdag. De een vliegt verder weg, de ander blijft liever in dezelfde omgeving. Sommige leven graag in groepen, andere juist solistisch. Maar het maakt niet uit, het is allemaal oké.

Een team is in deze metafoor te vergelijken met een groep vogels. In het geheel kunnen ze elkaar en de groep versterken. Denk daarbij aan het zoeken naar voedsel, bescherming tegen roofdieren of het maken van een lange reis. Er is tijd en ruimte voor individuele dingen en tijd en ruimte voor groeps-dingen. En bij dat laatste zijn geschreven en ongeschreven regels van belang.